Перспективи виробництва міцних алкогольних напоїв в умовах приватних господарств для закладів індустрії гостинності
DOI:
https://doi.org/10.31866/2616-7468.3.1.2020.205565Ключові слова:
міцні алкогольні напої, «крафтове» виробництво, фермерське господарство, індустрія гостинностіАнотація
Актуальність. Світові тенденції розвитку індустрії гостинності характеризуються інтенсивним розвитком інноваційних продуктів. Перспективним напрямком є виробництво високоякісних оригінальних міцних алкогольних напоїв в умовах фермерських господарств для закладів індустрії гостинності.
Мета і методи. Дослідження сучасного стану та визначення перспектив розвитку виробництва міцних алкогольних напоїв в умовах приватних фермерських виробництв для закладів індустрії гостинності. При проведенні досліджень використовували аналітичні та теоретичні методи.
Результати. Законодавчі передумови формують значні зміни у спиртовій та лікеро-горілчаній галузі. Останнім часом в Україні набирає стрімких обертів «крафтове» виробництво. На сьогодні завдяки унікальним технологіям виробництва, екстраординарним рецептурам і застосуванню ексклюзивних інгредієнтів є можливість виготовляти брендові міцні напої. Для виробників міцних автентичних напоїв відкривається шлях у сегмент ультрапреміальних алкогольних напоїв світового рівня. Обґрунтовано, що в умовах невеликих фермерських виробництв є можливість виготовляти в обмежених кількостях високоякісні вишукані міцні алкогольні напої. Відродження фермерських господарств із виробництва спирту сприятиме розширенню асортименту міцних алкогольних напоїв у закладах ресторанного господарства. Враховуючи багаторічні традиції та досвід, можна із впевненістю сказати, що є перспективи розвитку та вдосконалення виробництва міцних алкогольних напоїв в умовах приватних господарств.
Висновки та обговорення. Наукова новизна роботи полягає в інноваційному розвитку виробництва алкогольної продукції для закладів індустрії гостинності. Здійснено теоретичне обґрунтування перспектив розвитку виробництва міцних алкогольних напоїв в умовах приватних виробництв. Практичне значення одержаних результатів виявляється у перспективах розвитку виробництва міцних алкогольних напоїв в умовах приватних господарств для закладів індустрії гостинності. Перспективи подальших наукових розробок полягають у можливості розширення асортименту міцних алкогольних напоїв, інноваційному розвитку галузі, виготовленні продукції в умовах родинних та фермерських господарств із реалізацією у фірмових ресторанах та барах із дотриманням національних традицій та звичаїв.
Посилання
Aheieva, I.M., & Milieva, M. D. (2010). Doslidzhennia protsesiv stratehichnoho planuvannia na kharchovykh pidpryiemstvakh [Research of strategic planning processes at food enterprises]. Food Industry Economics, 1, 20–23 [in Ukrainian]. http://dspace.nbuv.gov.ua/bitstream/handle/123456789/19493/04-Ageeva.pdf?sequence=1
Alcoholic beverages – Global Market Outlook (2017–2026). (2018, June). Stratistigs. Market Research Conculting. [in English]. https://www.strategymrc.com/report/alcoholic-beverages-market/description
Kline, C., Slocum, S. L., & Cavaliere, Ch.T. (Eds). (2017). Craft Beverages and Tourism (Vol. 1: The Rise of Breweries and Distilleries in the United States). Publisher Palgrave Macmillan. [in English]. https://doi.org/10.1007/978-3-319-49852-2
Kulchytska, A. Ye., & Tsarova, T. O. (2018a). Spetsyfika ta tendentsii rozvytku rynku kraftovoi produktsii v Ukraini [Specificity and trends of the development of the craft product market in Ukraine]. Aktual Problems of Ekonomics and Managment, 12. [in Ukrainian]. https://ela.kpi.ua/bitstream/123456789/24658/1/2018-12_3-14.pdf
Kulchytska, A. Ye., & Tsarova, T. O. (2018b). Upravlinnia asortymentom na rynku kraftovoi produktsii [Assortment management in the craft market]. Aktual Problems of Ekonomics and Managment, 12. [in Ukrainian]. http://ape.fmm.kpi.ua/article/download/135991/132941
Polotai, B. Ya. (2017). Tendentsii rozvytku svitovoi industrii hostynnosti [Trends in the development of the global hospitality industry]. In Aktualni problemy ekonomiky i torhivli v suchasnykh umovakh yevrointehratsii [Actual Problems of Economy and Trade in Modern Conditions of European Integration], Proceedings of the Scientific Conference Title (pp. 221–223). Vydavnytstvo Lvivskoho torhovelno-ekonomichnoho universytetu [in Ukrainian]. https://fakultet.site/data/conference-lteu2017.pdf
Shvindina, H. O., Stryha V. D., & Lapin, Ye.V. (2019) Problemy rozroblennia stratehii rozvytku dlia operatoriv kraftovoi produktsii (na prykladi pyvovarnoi haluzi Ukrainy) [Problems of developing a development strategy for craft operators (on the example of the brewing industry of Ukraine)]. Visnyk of Sumy State University. Economy series, 3, 124–129. [in Ukrainian]. https://doi.org/10.21272/1817-9215.2019.3-16
Shyian, P. L., & Sosnytskyi, V. V. (2017.) Alkoholni napoi – dosvid pokolin (tekhnolohiia, obladnannia, retseptury) [Alcoholic Beverages – the Experience of Generations (Technology, Equipment, Recipes)] [Monohraph]. Interservis [in Ukrainian].
Shyian, P. L., & Sosnytskyi, V. V., & Oliinychuk, S. T. (2009). Innovatsiini tekhnolohii spyrtovoi promyslovosti. Teoriia i praktyka [Innovative Technologies of the Alcohol Industry. Theory and Practice] [Monohraph]. Vydavnychyi dim "Askaniia" [in Ukrainian].
Slocum, S. L., Kline, C., & Cavaliere, Ch. T. (Eds.). (2018). Craft Beverages and Tourism (Vol. 2: Environmental, Societal, and Marketing Implications). Publisher Palgrave Macmillan [in English]. https://doi.org/10.1007/978-3-319-57189-8
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 Svitlana Kovalchuk, Inha Dochynets, Liliia Stakhurska
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори зберігають авторські права на статтю та одночасно надають журналу право його першої публікації на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, яка дозволяє іншим особам вільно поширювати опубліковану статтю з обов’язковим посиланням на її авторів та першу публікацію.
Журнал дозволяє авторам зберігати авторські права і права на публікації без обмежень.
Автор опублікованої статті має право поширювати інформацію про неї та розміщувати посилання на роботу в електронному репозитарії установи.