Тенденції розвитку готельного бізнесу в Україні

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31866/2616-7468.2.1.2019.170430

Ключові слова:

готельне господарство, ресторанне господарство, світовий готельний фонд, підприємство готельного господарства, номерний фонд, показник забезпеченості номерним фондом

Анотація

Мета дослідження – проаналізувати сучасний стан та визначити перспективи подальшого розвитку готельної індустрії України.

Методи дослідження поєднують аналіз та систематизацію інформації щодо питань стану та подальших перспектив розвитку індустрії гостинності.

Наукова новизна статті полягає у аналізі сучасного стану готельного сервісу і його взаємозв’язок з туристської індустрією. Розглядаються тенденції і перспективи розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні.

Висновки. Підвищення якості готельної пропозиції до рівня міжнародних стандартів, розширення ринків збуту і підготовка фахівців у відповідності з вимогами світових стандартів конче необхідне для забезпечення розвитку туристичної сфери в умовах поглиблення відносин між Україною і Європейським Союзом. Стратегія розвитку галузі потребує державної підтримки у фінансуванні за основними напрямами: залучення туристів на вибраних цільових ринках (рекламно-інформаційна діяльність, зокрема виставкова, створення мережі інформаційних центрів тощо); приведення національних нормативів, стандартів безпеки, якості товарів і послуг у відповідність до міжнародних вимог.

Біографії авторів

Yuliia Zemlina, Київський національний університет культури і мистецтв

Кандидат педагогічних наук, доцент

Olena Lifirenko, Київський національний університет культури і мистецтв

Викладач

Посилання

Colliers International: pidsumky na hotelnomu rynku v pershomu pivrichchi 2017 roku [Colliers International: The results of the hotel market in the first half of 2017]. (2017). Investmentestate. Investytsii, komertsiina nerukhomist, zemlia, biznes. Retrieved from https://investment-estate.com/uk/novosti/colliers-international-pidsumki-na-gotelnomu-rinku-v-pershomu-pivrichchi-2017-roku [in Ukrainian].

Lytvynchuk, Ya., Kliatska, A., & Terzov, V. (2017). Doslidzhennia: Hotelnyi rynok Kyieva na karti Yevropy [Research: Hotel market of Kiev on the map of Europe]. Cushman & Wakefield. Retrieved from https://cushmanwakefield.com.ua/ru/issledovanie-gostinicnyi-rynok-kieva-na-karte-evropy [in Ukrainian].

Nosachenko, O. (2015). Usi prapory v hosti: chym zhyve hotelnyi biznes v ukrainskykh realiiakh [All flags in the visitor: what a hotel business lives in Ukrainian realities]. Forbes Ukraina. Retrieved from http://forbes.net.ua/ua/opinions/1404341-usi-prapori-v-gosti-chim-zhive-gotelnij-biznes-v-ukrayinskih-realiyah [in Ukrainian].

Samoilova, V. (2010). Malyi hotel: perspektyvno, ale problematychno [Small hotel: perspective, but problematic]. Ukrainskyi turyzm, 4, 70–73 [in Ukrainian].

Skolko v Ukraine piatizvezdochnykh otelei? [How many five-star hotels in Ukraine?]. (2011). Obozrevatel. Retrieved from https://www.obozrevatel.com/finance/analytics-and-forecasts/skolko-v-ukraine-pyatizvezdochnyih-otelej.htm [in Russian].

Zapovniuvanist hoteliv Kyieva ne perevyshchuie 50% (infohrafika) [The filling capacity of hotels in Kiev does not exceed 50% (infographics)]. (2017). Finance.ua 2000-2019. Retrieved from https://news.finance.ua/ua/news/-/408172/zapovnyuvanist-goteliv-kyyeva-ne-perevyshhuye-50-infografika [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-26

Як цитувати

Zemlina, Y., & Lifirenko, O. (2019). Тенденції розвитку готельного бізнесу в Україні. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 2(1), 121–131. https://doi.org/10.31866/2616-7468.2.1.2019.170430

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ